sâmbătă, 5 septembrie 2009

metropolice.ro - primul post

Bun venit!

    Sunt un relativ nou locuitor al Bucurestiului sosit temporar (dar instalat permanent) de profesie programator, pasionat de tehnica si se pare ca si de bicicleta. Sunt casatorit si lucrez pentru o firma straina de software de dimensiuni medii. Imi place sa calatoresc si mai ales cand o fac sa interactionez cu oamenii.

    Imi plac orasele si vreau sa le simt pulsul cand le vizitez. Nu o fac pentru muzee ci pentru strazile lor intortochiate si lucrurile inedite pe care le vad. Imi place pitorescul si urasc siturile prefabricate sau legendele pentru turisti.

    Locuiesc de vreo trei ani și jumate în București suficient cât sa nu fiu complet superficial în ceea ce voi spune: București e un oraș urat ca dracu'.

    E o concluzie care nu prea ajuta în sine dar care mă face sa mă întreb care este cu adevărat problema lui și dacă exista lucruri mici, dar de mare efect, care se pot face pentru a-i schimba fata.

    Nu am soluții miraculoase sau planuri mari dar am mici idei sau observații. Voi încerca în acest blog sa le parcurg. Mai mult voi încerca sa mă opresc și sa ma întreb de ce sunt unele lucruri asa cum sunt și nu altfel.

    Nu am nimic cu bucureștenii get-beget sau veniți de prin toate colturile tarii și pot sa spun ca am întâlnit oameni de toate felurile cu calități sau defecte. Bucurestiul e un oras mare și trebuie tratat ca atare. In orice țară orașele mari își dezvolta o cultura și reguli proprii.

   Nu am o pregătire legata de urbanism sau sistematizarea orașelor și de aceea nu va sfiiți sa ma contraziceți sau sa sa adaugați lucruri noi. De fapt orice opinie e bine venita și va invit sa mi-o transmiteți. Nu voi tolera pe forum atacuri la persoana ci doar la idei. Nu ma voi osteni cu gramatica sau diacriticele (poate doar cu diacriticile) si consider observațiile de acest gen zgomot.

    Pe măsura ce trece timpul și mi se vor clarifica gândurile voi modifica acest post. Nu promit însă nimic...

Numai bine!


5 Septembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu